U bent hier:

Dreamcolor WS2811 en WS2812b led strips

Kies een categorie

Digitale RGB led strips die zijn voorzien van een WS2811 of WS2811b chip, ook wel Dreamcolor led strips genoemd. Met deze strips is het mogelijk om vele effecten te maken in tegenstelling tot bij een standaard RGB led strip; die neemt over de gehele lengte dezelfde kleur aan. De ingebouwde WS2811 of WS2811b chip zorgt ervoor dat ieder led segment op de strip individueel aangestuurd worden. Op deze manier is het mogelijk om tientallen effecten te maken die instelbaar zijn met de afstandsbediening.

De WS2811 digitale led strip

Ruim 300(!) effecten mogelijk

Door de, op de led strip geïntegreerde, WS2811 chip te combineren met de juiste controller is het mogelijk om zeer veel effecten weer te geven. Bij deze nieuwe generatie Dream color ledstrips zijn er namelijk meer effecten mogelijk dan bij de oude generatie. Bij de vorige generatie wordt meestal gewerkt met de 6803 chip. Hierdoor zijn de effecten beperkt tot een maximaal aantal van 99 of 133. De afstandsbediening van die generatie strips biedt daardoor tevens niet zoveel opties. Maar niet getreurd: wij hebben ervoor gezorgd dat er ruim voldoende opties aanwezig zijn in onze nieuwe WS2811 controller met afstandsbediening. Hiermee kunt u namelijk 300 (!) unieke effecten instellen. Bij al deze effecten is het mogelijk om de snelheid én de lichtsterkte in te stellen. Daarnaast zijn de sets niet alleen verkrijgbaar met 30 leds per meter, maar ook met 60.

De afstandsbediening werkt eenvoudig door de kleuraanduidingen en het gebruik van symbolen. Het is mogelijk om direct een vaste kleur te kiezen, door programma’s heen te bladeren, de snelheid van een programma bepalen en het licht te dimmen. Ook is er een sneltoets naar het ‘Auto’ programma. Een erg mooie feature want hiermee worden alle 300 programma’s achter elkaar afgespeeld. Dit zorgt voor een enorme variatie en urenlang kijkplezier.

WS2811 ledstrips zijn dimbaar via de afstandsbediening

Ondanks de vele, gave effecten zijn er ook momenten waarop u wilt genieten van de sfeervolle, indirecte verlichting die een RGB led strip kan bieden. Ook hier is aan gedacht! Met de speciale WS2811 controller is het namelijk om de strip te allen tijde te dimmen. Een unieke functie die niet mogelijk was bij de vorige generatie Dreamcolor led strips. Desondanks hebben wij hem juist wel toe laten voegen aan de controller zodat de led strip set nog veelzijdiger wordt en dus vaker gebruikt kan worden. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om direct een vaste kleur te kiezen en ook deze naar wens te dimmen. Deze functie is eenvoudig te gebruiken via de compacte, intuïtieve afstandsbediening. Deze afstandsbediening werkt overigens op radiosignaal (RF). Dit betekent dat u niet hoeft te richten op de ontvanger en deze uit het zicht geplaatst kan worden.

De WS2812b digitale led strip

Digitale led strips voor de gevorderde gebruiker

De WS2812b digitale led strips bieden zeer uitgebreide mogelijkheden en zijn dan ook met name geschikt voor de gevorderde gebruiker. Elk ledje op de strip kan individueel aangestuurd worden, de WS2812b chip zit geïntegreerd in elke led. Hierdoor kan per ledje bepaald worden welke kleur hij moet aannemen, hoe sterk de lichtopbrengst is en hoe lang hij blijft branden. De ledstrips zijn verkrijgbaar met 60 leds per meter en bevatten dus evenveel chips. De ledstrips kunnen worden ingesteld met een Arduino controller of met onze eigen digitale controller, de T-1000s. Hierover leest u verderop meer.

Digitale led strips WS2812b bedienen

Om deze digitale ledstrips voor gevorderden te bedienen heeft u twee opties, bediening via de Arduino of bediening via de T-1000s controller. De Arduino is een microcontroller met zeer veel opties.Omdat de Arduino zoveel mogelijkheden biedt, vergt het ook de nodige productkennis. Hierover is online enorm veel informatie te vinden. Een Arduino kan namelijk nog veel meer dan verlichting aansturen; dit is maar een klein onderdeel van de vele mogelijkheden. Geen behoefte aan de vele mogelijkheden die de Arduino biedt maar juist op zoek naar een gespecialiseerde controller voor de aansturing van de WS2812b led strips? Dan is de T-1000s dé perfecte oplossing! Deze controller is namelijk specifiek bedoeld om digitale led strips, zoals de WS2812b, te programmeren.

Verkrijgbaar in Basic en Premium uitvoering, ook geschikt voor buiten

Of u nu op zoek bent naar een scherp geprijsde, complete basis set of juist een heel uitgebreide set, wij hebben voor ieder wat wils. De WS2811 digitale led strips zijn verkrijgbaar in Basic en Premium uitvoering. De Basic strip bevat 30 leds per meter terwijl de Premium strip 60 leds per meter bevat. Beide types zijn absolute ‘eyecatchers’, zoveel is wel zeker. De Premium set heeft een hogere lichtopbrengst en de leds zitten dichter op elkaar. Hierdoor zullen de effecten in sommige gevallen net wat meer ‘smooth’ ogen. WS2812b digitale led strips zijn enkel verkrijgbaar in Premium uitvoering en bevatten dus 60 leds per meter.

Al onze digitale WS2811 strips zijn uitgevoerd met een IP67 bescherming. Dit betekent dat ze bestand zijn tegen water en dus ook buiten gebruikt kunnen worden. Let er wel op dat de stekkeraansluitingen en de attributen zoals de adapter en de controller, altijd droog moeten blijven. Dit kunt u bereiken door ze binnen te plaatsen of op een vochtvrije plek te plaatsen. De stekkeraansluitingen kunt u waterdicht maken met bijvoorbeeld siliconenlijm of waterdichte tape. Niet zo moeilijk dus, maar wel belangrijk om te weten.