Nu besteld, morgen in huis!
2 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9,2
LedstripKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
webwinkelkleur

Warm witte ledstrips (2700K)

Kies een categorie

Onze warm witte led strips van 2700K geven mooi, warm en sfeervol licht. Desondanks is de lichtopbrengst van deze dimbare ledstrips hoog zoals u dat van onze strips gewend bent. U heeft hierbij keuze uit 12 volt led strips en 24 volt led strips.

Wanneer u op zoek bent naar professionele warm wit led strips met een ultra hoge lichtopbrengst, dan zou u onze warm wit Pro led strips eens moeten bekijken. Naast warm witte led strips (2700K) bieden we ook helder wit (4000K) en koud wit (5500K) als lichtkleur aan. Liever alle kleuren wit op 1 led strip? Onze dual white led strips laten u zelf de gewenste kleur wit 'mengen'.

Soorten wit licht

Wit licht komt in verschillende tinten, die uitgedrukt worden in Kelvin. Een ledstrip van 2400K geeft extra warm licht en een 6500K ledstrip juist extra koud licht. Warm wit licht wordt over het algemeen als gezellig en sfeervol ervaren, waar kouder licht wat klinischer aan kan doen en daarom juist vaak goed combineert met een moderne en strakke inrichting.

Los van de sfeer die het witte licht kan oproepen, is er ook een verschil in functionaliteit. Hoe kouder het licht, hoe hoger namelijk de lichtintensiteit is die wordt ervaren. Dit is ook de reden dat er op een plek waar gewerkt wordt, denk bijvoorbeeld aan snijden in een keuken of schrijven aan een bureau, vaak gekozen wordt voor een koeler licht dat beter zicht geeft.

Warmer licht wordt vaak als meer rustgevend ervaren en is daarom vaak een logische keuze voor een plek waar iemand tot rust wil komen, zoals een woonkamer of een slaapkamer.

Extra warm wit licht (2400 Kelvin)

Uiteindelijk is de keuze voor een warme of een koude ledstrip dus een afweging tussen de sfeer die u wilt creëren en de functie van een ruimte. Naast onze normale warm witte ledstrips van 2700K bieden we ook extra warme ledstrips aan, van 2400K. Deze extra warme, zeer sfeervolle ledstrips zijn dus bruikbaar als sfeer- en accentverlichting en hebben een kleur die overeenkomt met die van een zonsondergang of een kaarslicht.

Neutraal wit licht van (3000 Kelvin)

Is het gebruikelijke warm witte licht van 2700 Kelvin net iets te warm? Dan zijn onze 3000K ledstrips met een neutraal licht misschien iets voor u. Dit is sfeervol licht, dat toch functioneel is. Ideaal voor gebruik in ruimtes waar goed zicht belangrijk is, maar waar u niet wilt inleveren op een gezellige sfeer.

Sfeerverlichting en hoofdverlichting

De dimbare witte ledstrips met 60 leds per meter worden vaak gebruikt voor indirecte sfeerverlichting en zorgen voor een mooie egale lichtspreiding. De strips met 120 leds per meter kunnen door de zeer hoge lichtopbrengst ook prima worden gebruik worden als hoofdverlichting. Maar als sfeerverlichting komen deze led strips ook uitstekend tot hun recht.

Keuze uit diverse soorten strips

De leds zijn van het type 3528, dit betekent een zeer laag energieverbruik gecombineerd met een gegarandeerde lange levensduur. De warm witte ledstrips zijn verkrijgbaar met 60 leds per meter of met 120 leds per meter. Het verbruik hiervan is respectievelijk 4,8 en 9,6 watt per meter. We noemen de led strips met 60 leds per meter 'Basic led strips' en degene met 120 leds 'premium'. Kwalitatief zit hier geen verschil in, het verschil zit hem in de lichtopbrengst. Meer over Basic en Premium witte ledstrips leest u in onze blog "Verschil Basic en Premium led strips".

Dimbare led strips

De Warm Witte led strip van 2700K is uitstekend dimbaar met behulp van de speciaal hiervoor bestemde led dimmers. Hiermee kunt de led strip traploos en trillingsvrij dimmen. U kunt deze dimbare led strips met diverse dimmers bedienen. U heeft hierbij de keuze uit bijvoorbeeld snoerdimmers, dimmers met afstandsbediening en (draadloze) muurdimmers.

Waterdichte ledstrips

Wanneer de strips in een vochtige ruimte worden gebruikt, zoals een keuken of een badkamer, dan kunt u kiezen voor een IP65 afwerking. De led strips worden dan afgewerkt met een siliconen laag; deze beschermt de ledstrip tegen vocht en opspattend water. Ze kunnen dan zelfs buiten worden gebruikt, mits ze beschut (er mag geen water overheen lopen) worden geplaatst. Meer over IP waardes leest u in de blog "Waterproof led strips".

Inhoud complete ledstrip set wit

Complete warm witte led strip set kopen »

+3173-7041101
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur