Nu besteld, morgen in huis
5 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9.1
LedstripKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
  • SmarthomeKoning
   SmarthomeKoning
   Alles voor uw smart home. Eenvoudig te bedienen met één gratis app.
Daarom
LedstripKoning
Klantbeoordelingen
van
Feedback Company

Waterproof led strips: IP65, IP67 en IP68

Led strips kunnen in verschillende mate beschermd zijn tegen vocht en stof. Dit maakt ze geschikt voor alle mogelijk toepassingen.

Waterdichte ledstrips voor buiten of aquaria

Regelmatig ontvangen wij de vraag of wij waterdichte of IP68-ledstrips leveren. In deze blog leggen we uit wat de verschillende IP waardes beteken en welke oplossingen we hiervoor bieden.

Bescherming van ledstrips

Led strips komen met verschillende IP-waarden. Zo zijn er led strips met een IP20-bescherming, maar ook ledstrips met een IP65-, IP67- of IP68-bescherming. De IP-waarde vertelt ons iets over de beschermingsgraad van een led strip. IP staat voor Ingress Protection. Het eerste cijfer is een maat voor bescherming tegen het binnendringen van stof, het tweede cijfer een maat voor het waterdicht zijn. Soms worden er nog extra cijfers en letters toegevoegd die iets zeggen over bescherming tegen schokken (slagvastheid) en hoge druk/temperatuur toepassingen.

IP waardes bij Ledstrips

De meest voorkomende bescherming bij IP strips zijn:

 • IP20: Dit zijn led strips zonder beschermende laag. Dit is ook niet nodig, ze zijn namelijk geheel veilig om aan te raken. Ook zijn ze beschermd tegen stof. Deze strips zijn enkel geschikt voor gebruik binnen in droge ruimtes. De ledstrip is niet beschermd tegen vocht en hierdoor niet geschikt als buitenverlichting.
 • IP65: Waterproof betekent niet alleen dat ze spatwaterdicht zijn, maar ook dat ze een beschermende en gladde afwerking hebben. Technisch gesproken zijn deze strips ‘IP65’ waterproof, dit wil zeggen dat ze geschikt zijn voor gebruik in vochtige ruimtes  (badkamer en keuken) en outdoor, mits ze niet direct worden blootgesteld aan regen. U plaatst ze bijvoorbeeld onder een overkapping, dakrand of terras. De ledstrip is volledig stofdicht en sproeiwaterdicht (indien besproeid (12,5 l/min) onder eender welke hoek). Hierdoor is de ledstrips geschikt voor keukensbadkamers en verlichting onder uw veranda.
 • IP67: Wanneer u een strip wil die wel direct kan worden blootgesteld aan regen of geschikt is voor gebruik in een aquarium, dan moet die de code ‘IP67' waterproof hebben. Volledig waterdichte led strips én waterdichte aansluitingen. De ledstrip is volledig stofdicht en waterdicht bij onderdompeling (tot 1 meter diep voor maximaal 30 min.). De verbindingen van deze ledstrips zijn waterdicht. Deze led strips zijn uitermate geschikt als aquarium led verlichting of tuinverlichting. Ook bieden we speciale Neon LED strips, dit zijn led strips in een flexibele, siliconen behuizing en zijn tevens waterdicht.
 • IP68: Strips voor langdurig gebruik onder water hebben tot slot de codering 'IP68' under-waterproof. Volledig waterdichte led strips, waterdichte aansluitingen. De ledstrip is volledig stofdicht en drukwaterdicht. Geschikt voor plaatsing direct in water.

IP68 led strips alleen voor onder water

IP68 led strips zijn bij uitstek geschikt voor gebruik onder water. Wanneer u ze niet letterlijk onder water gebruikt, kies dan voor IP67 led strips. Deze led strips zijn geschikt voor gebruik in alle omstandigheden, behalve langdurig gebruik onder water. Het nadeel van IP68 led strips niet onder water gebruiken, is dat ze minder goed de warmte af kunnen voeren door de waterdichte coating. Hierdoor blijven ze warm wat de levensduur verkort.

LedstripKoning biedt bij bijna alle ledstrips de mogelijkheid om voor een IP67 bescherming te kiezen. We hebben zelfs speciale Neon LED stripstuinverlichting series en aquarium verlichting sets die bestaat uit IP67 led strips. Tevens zijn al onze RGB, RGBW, RGBWW, dual white, helder witte en koude witte led strips ook in IP67 beschikbaar; Bij veel van onze producten kiest u voor een kleine meerprijs dezelfde ledstrips in de waterdichte versie IP67.

Randapparatuur in IP68 of IP67?

De led strips zijn dus verkrijgbaar voor alle (natte) toepassingen. De strips worden echter altijd aangesloten op randapparatuur zoals de adapter, controller of dimmer. Deze zijn veelal niet waterdicht. Om deze toch droog te kunnen plaatsen bieden wij de waterdichte behuizing DriBox aan.

IP67 led strips zijn er in de volgende 'kleuren', als losse strips of als kant en klare sets:

 

22-07-15
Led strip informatie faq
Gemaakt door Lisa Disco
+3173-7041101
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur