Nu besteld, morgen in huis!
5 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9,2
LedstripKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
webwinkelkleur
Daarom
LedstripKoning
Klantbeoordelingen
van
Feedback Company

Verschil tussen Basic, Premium, Prime en Pro led strips

Voor vrijwel alle soorten led strips bieden wij Basic, Premium, Prime en Pro versies aan. Deze verschillende soorten strips beschikken over andere eigenschappen waardoor ze geschikt zijn voor diverse toepassingen. Toch zijn er ook veel overeenkomsten waardoor de juiste keuze niet altijd voor de hand liggend is. In dit artikel leest u alles over de verschillen tussen Basic, Premium, Prime en Pro strips en waar u op moet letten bij het maken van de juiste keuze.

Het duidelijke verschil tussen de ledstrips: meer of minder leds per meter

Het belangrijkste verschil tussen de verschillende soorten ledstrips ishet aantal leds per meter. Het aantal leds per meter kan ook verschillend zijn per kleur led strip. Zo heeft een Helder Witte Basic led strip bijvoorbeeld meer leds per meter dan een Dual White Basic led strip. Voor alle soorten led strips geldt in ieder geval het volgende wat betreft de verschillende varianten:

 • Basic geeft sfeervol licht
 • Premium geeft functioneel licht
 • Prime geeft egaal licht
 • Pro geeft krachtig licht

Prime led strips hebben altijd de meeste leds per meter, waardoor ze zorgen voor egaal licht. Als je opzoek bent naar zeer krachtig licht is Pro de beste keuze. Deze variant is bijzonder geschikt voor situaties waarin intensiteit een vereiste is, terwijl u nog steeds de helderheid naar wens kunt aanpassen.

Hogere lichtopbrengst, egale lichtspreiding en meer knippunten

Ook belangrijk om te weten is dat hoe meer leds per meter een strip heeft, hoe hoger het stroomverbruik is. Als een strip twee keer zoveel leds heeft ten opzichte van een andere strip, betekent dit ook dat het stroomverbruik twee keer zo hoog ligt. Natuurlijk betreft het hier hoe dan ook een efficiënte vorm van verlichting die altijd vele malen zuiniger is dan de oude generatie verlichting zoals een gloeilamp, halogeenlamp, TL buis en zelfs een spaarlamp. Het daadwerkelijke stroomverbruik wordt echter door veel meer factoren beïnvloed. Daarover kunt u hier meer informatei vinden. 

De leds op een led strip zitten, afhankelijk van het voltage, geschakeld gemonteerd in segmenten van 3 of 6 stuks. Tussen deze segmenten kan de strip geknipt worden. Hierdoor geldt dus dat een strip met meer leds per meter op meer plekken geknipt kan worden. De knippunten liggen dichter bij elkaar waardoor de strip nauwkeuriger afgeknipt kan worden. Voor sommige toepassingen kan dit erg bepalend zijn.

Aansluiten van led strips

Omdat Basic strips vaak (niet altijd) minder leds per meter bevatten en hierdoor minder stroom nodig hebben, is het eenvoudiger om langere lengtes strip aan te sluiten. Uniek bij LedstripKoning is dat wij langere lengtes standaard in 24 volt leveren zodat er zo min mogelijk voedingen en controllers gebruikt hoeven te worden. In de praktijk betekent dit een eenvoudige installatie met minder componenten waardoor het systeem tevens minder gevoelig is voor storingen. Ook zijn er minder stroompunten nodig waardoor de led strips op veel meer plaatsen toe te passen zijn.

Een voorbeeld van een langere lengte, uitgaande van 24 volt: U kunt een RGB basic strip (met 30 leds per meter) theoretisch tot maximaal 20 meter in serie aansluiten op 1 stroompunt; dit zijn 2 rollen van 10 meter aan elkaar gekoppeld. Een RGB Premium strip (met 60 leds per meter) kunt u theoretisch tot maximaal 10 meter in serie aansluiten op 1 stroompunt; De Premium strip moet dan opnieuw van stroom worden voorzien om lichtverlies te voorkomen. 

Het is ook mogelijk om dit op een slimme alternatieve manier aan te sluiten. In dat geval sluit u op 1 (zware) voeding 2 x 10 meter Premium led strip aan: 10 meter naar links en 10 meter naar rechts Op deze manier wordt de maximale lengte van 10 meter in serie niet overschreden, maar overbrugt u toch een lengte van in totaal 20 meter. Deze manier van aansluiten noemen we parallel aansluiten.

Basic, Premium, Prime en Pro led strips van LedstripKoning

Al onze sets worden geheel compleet geleverd en bevatten alle onderdelen om de gehele lengte zonder lichtverlies aan te sluiten. De standaard onderdelen staan altijd vermeld in de productomschrijving. U kunt altijd contact met ons opnemen om uw voorkeur van aansluiten door te geven. Wij passen de set dan graag, vaak zonder meerprijs, voor u aan. 

RGB LEDSTRIPS | RGBWW LEDSTRIPS LEDSTRIPS WARM WIT | WARM WIT PRO | LEDSTRIPS KOUD WIT | LEDSTRIPS HELDER WIT | LEDSTRIPS HELDER WIT PRODUAL WHITE LEDSTRIPS | LEDSTRIPS RGBW | WIFI LED VERLICHTING | AQUARIUM LEDSTRIPS | TV LEDSTRIPSNEON FLEX LEDSTRIPS | LED TRAPVERLICHTING | LED PARASOLVERLICHTING | ZIGBEE LEDSTRIPS

23-07-18
Led strip informatie faq
+3173-7041101
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur