Nu besteld, morgen in huis!
5 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9,2
LedstripKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
webwinkelkleur

Ledstrips in de woonkamer

Led strips worden het meest toegepast in de woonkamer. Dat is ook niet vreemd; de woonkamer is immers de plek waar de meeste tijd wordt doorgebracht. 

Omdat de woonkamer vaak veel verschillende elementen bevat, lopen de toepassingen erg uiteen. De koof, vaak met behulp van een verlaagd plafond, is populair. Een led strip is hier dan ook met uitstek geschikt voor. Maar ook verlichting achter de TV om die donkere hoek uit te lichten, zien we vaak terug. En dat is nog niet alles. Een vitrinekast, het audio/video-meubel, een toog, een zelfgemaakte lamp... teveel om op te noemen.

Laat u inspireren door de mooie projecten van onze klanten!

LED lighting living room with RGB LED strips

tv muur
TV-muur
Plafond ledverlichting
Plafond
Ledstrip voor muurdecoratie
Muurdecoratie
Plank verlicht met multicolor led strip
Plank led strip
ledstrip in koof plafond
Koof in woonkamer
chill room voor kinderen
Chill room
Led kastverlichting
Kastverlichting
Lamp boven tafel

Ledstrips voor in de woonkamer kopen: waar moet ik op letten?

Led strips in een koof zijn populair in de woonkamer. Met behulp van een verlaagd plafond of speciaal profiel kan de hele sfeer in de woonkamer bepaald worden met 1 druk op de knop. De hele ruimte wordt zo voorzien van een lichtstrook, meestal in een instelbare kleur. Met het verderop besproken 4-zone afstandsbediening systeem is het eenvoudig om meerdere lichtpunten in de woonkamer (of keuken, of buiten...) draadloos te bedienen en te gebruiken.

Langere lengtes led strip aansluiten

Vaak gaat het om behoorlijke lange lengtes ledstrips. Dit is prima mogelijk, maar er zijn wel enkele zaken om rekening mee te houden. De maximale lengte van 1 led strip is 5 meter, hierna worden ze gekoppeld. Onze led strips zijn voorzien van voorgesoldeerde aansluitingen op de led strip zelf; hiermee klikt u de lengtes daadwerkelijk in elkaar.

24 volt ledstrips zijn 'the way to go' bij lange lengtes

Het grote voordeel van 24 volt t.o.v. 12 volt is dat er langere lengtes mee te realiseren zijn zonder lichtverlies. Dat is ook de reden dat al onze langere lengtes standaard worden uitgevoerd in 24 volt. Ook bij kortere lengtes is dit overigens altijd een keuze. Dat is handig voor als u op een later moment nog led strips toe wil voegen. Veel handige informatie over het aansluiten van langere lengtes led strips in zowel de 'Basic' als de 'Premium uitvoering, vindt u terug in onze blog 'Verschil tussen Basic en Premium leds'.   

Rekening houden met de toekomst

Een woonkamer is vaak aan verandering onderhevig. Het is leuk om de inrichting eens in de zoveel tijd aan te passen. De verlichting is hierbij een belangrijk onderdeel. Wij raden het gebruik aan van het 4-zone systeem. Dit is een draadloos systeem om de led strips en LED lampen mee te bedienen. Het grote voordeel is dat het systeem erg makkelijk uit te breiden is met extra strips en lampen, terwijl het geheel bediend kan blijven worden met dezelfde afstandsbediening. Of met de App voor smartphone en tablet, ook dat is gewoon een uitbreiding.

+3173-7041101
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur