Nu besteld, morgen in huis!
5 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Customer rating 9.1
LedstripKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
  • SmarthomeKoning
   SmarthomeKoning
   Alles voor uw smart home. Eenvoudig te bedienen met één gratis app.
Daarom
LedstripKoning
Klantbeoordelingen
van
Feedback Company

Ledstrips in plafond

Meer inspiratie voor uw plafond

Ontdek de kracht van led strips in/op het plafond. Van de warme en sfeervolle indirecte verlichting die ze bieden tot hun duurzame karakter. In deze blog leest u er alles over!

Waar moet u op letten?

Het gebruik van led strips in het plafond is een populaire manier geworden om een unieke en sfeervolle ambiance in huis of op kantoor te creëren. Deze veelzijdige verlichtingsoptie biedt niet alleen de mogelijkheid om de ruimte te verlichten, maar ook om accenten te leggen, de stemming aan te passen en de algehele uitstraling van de kamer te transformeren.

Echter, voordat u enthousiast aan de slag gaat met het installeren van led strips in het plafond, zijn er enkele belangrijke overwegingen waar u rekening mee moet houden.

Het doel van de led strips

Bepaal eerst het doel van de verlichting. Wilt u algemene verlichting creëren, accenten leggen op specifieke delen van de ruimte of een decoratieve sfeer creëren? Dit zal bepalen welk type en kleur led strip en welke lichtsterkte u nodig hebt.

De lichtsterkte van de led strip is een belangrijke factor om te overwegen. Te helder kan verblinding veroorzaken, terwijl te zwak licht niet het gewenste effect zal geven. Zoek naar de juiste balans voor de ruimte. De intensiteit van de led strip hangt af van het aantal leds per meter. Zo heeft bijvoorbeeld een 1 meter Dual White Basic set met 30+30 leds p/m een lagere helderheid dan een 1 meter Dual White Premium set met 60+60 leds p/m.

Led strips zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen, variërend van warm wit, helder wit en koud wit en zelfs multicolor RGB(WW) opties. De kleurtemperatuur beïnvloedt de sfeer van de ruimte, dus kies zorgvuldig om de gewenste ambiance te bereiken.

De waterdichtheid van de led strips

Als u de led strips in vochtige omgevingen zoals de badkamer wilt plaatsen, zorg er dan voor dat u waterbestendige of waterdichte strips kiest om veiligheidsrisico's te vermijden. Dit staat aangegeven op onze website met een IP-waarde van 65 of 67.

De bediening van de led strips

Sommige led strips kunnen worden bediend met afstandsbedieningen, smartphone-apps of bijvoorbeeld met wandbediening. Denk na over hoe en of u de verlichting wilt bedienen.

Led strips in het plafond: De installatie

De installatie van led strips kan een prachtige manier zijn om uw ruimte te verlichten en te transformeren. Voor led strip installatie op het plafond raden wij een ledprofiel aan. Dit biedt meerdere voordelen, waaronder het verbergen van de individuele 'dots' van de led strip, waardoor een naadloze en gelijkmatige lichtverspreiding ontstaat. Voor meer informatie over de montage van een led strip met ledprofiel kunt u deze blog lezen.

Het is van groot belang om tijdens de installatie voorzichtig te werk te gaan en nauwkeurig te meten voordat u definitieve beslissingen neemt. Door aandacht te besteden aan details en zorgvuldig te werk te gaan, kunt u een verlichtingsoplossing creëren die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel is. Of u nu kiest voor de eenvoud van dubbelzijdige tape of de extra (waterdichte) bescherming van een ledprofiel, de juiste installatiemethode zal bijdragen aan de algehele uitstraling van uw ruimte.

Meer inspiratie voor uw plafond

+3173-7041101
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur