Nu besteld, morgen in huis
5 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9.1
LedstripKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
  • SmarthomeKoning
   SmarthomeKoning
   Alles voor uw smart home. Eenvoudig te bedienen met één gratis app.

Led verlichting onder keukenkastjes


Gebruik stijlvolle ledverlichting onder een keukenkastje om de uitstraling van een complete keuken op een hoger niveau te brengen. Met een led strip onder een keukenkastje boven het keukenblad heeft u ook meteen een handig functioneel licht tot uw beschikking om bijvoorbeeld groenten te snijden of recepten te lezen. Bovendien zijn led strips eenvoudig in te korten of te verlengen, waardoor ze onder iedere keukenkast weggewerkt kunnen worden. 

Wat heb ik allemaal nodig?

Laten we beginnen met het uitkiezen van een kleur. De meest gebruikte lichtkleur in de keuken is helder wit. Deze witte tint zit qua kleur tussen warm wit en koud wit licht in en is vergelijkbaar met natuurlijk zonlicht. Daardoor zorgt een helder witte lichtkleur voor goed zicht op het aanrecht en geeft het ook een moderne, frisse uitstraling aan de keuken. 

Voor wie in de keuken keuze wil hebben uit verschillende tinten wit, zijn er Dual White led strips beschikbaar. Met deze  ledstrip wisselt u eenvoudig tussen functioneel helder of koud wit licht en sfeervol warm wit licht. Toch af en toe een leuk kleurtje in de keuken, bijvoorbeeld tijdens een feestje of gewoon omdat het kan? Ga dan voor een RGBWW led strip, hiermee is het namelijk mogelijk om echt álle kleuren en wittinten te creëren met één druk op de knop. 

Wat heb ik allemaal nodig?

Led verlichting onder keukenkastjes monteren

Om verlichting onder keukenkastjes te bedienen, kies je de bediening uit die voor jou het beste werkt. Bij al onze complete ledstrip sets heeft u de keuze uit diverse bedieningen. Een dimmer bijvoorbeeld is vaak al voldoende. Deze heeft meestal een eenvoudig ontwerp, zonder poespas en is ideaal om het licht onder het keukenkastje even snel uit- of aan te zetten en te dimmen.

Led verlichting onder keukenkastjes monteren

Stappenplan bevestigen ledstrip onder keukenkast

 1. Bepaal waar de stroompunten zitten. Zitten deze in het keukenkastje zelf, of op een andere plek? Maak een plan voor de lay-out van de verlichting.
 2. Schakel de stroom uit. Gebruik een spanningsmeter om eventuele losse elektriciteitsdraden te checken.
 3. Test of de nieuwe led strip naar behoren functioneert. Strip indien nodig de elektriciteitsdraden en sluit de strip aan/ sluit aan op een adapter en zet de stroom aan. Check of alle leds oplichten.
 4. Schakel de stroom weer uit.
 5. Test de bediening: sluit de dimmer aan (deze komt tussen de adapter en de ledstrip) en test de verschillende functionaliteiten.
 6. Bepaal waar onder de keukenkast u de ledstrip bevestigen wil.
 7. Knip de led strip op maat met een schaar.
 8. Zorg ervoor dat de onderkant van het keukenkastje schoon, stof- en vetvrij is. Verder moet de ondergrond egaal zijn, zodat de 3M-plakrand van de ledstrip zo goed mogelijk hecht. (Indien het kastje niet egaal is, maar ruw of onregelmatig, is het raadzaam een led profiel te gebruiken).
 9. Bevestig de led strip direct onder de keukenkast door de plakrand te verwijderen en de strip stevig aan te duwen of plak de ledstrip in een ledprofiel en plaats deze door middel van bevestigingsclips onder de keukenkast.
 10. Boor indien nodig gaten in de keukenkast voor de stroomkabels naar het stroompunt en sluit de led strip aan op het stroomnet.
 11. Werk de stroomkabels weg in de keukenkast, bijvoorbeeld door gebruik van kabelgoten.

Meer weten over led strips en de installatie van led strips? Neem dan een kijkje op onze informatiepagina’s over de voeding van een led strip, het verlengen van een led strip of het aansluiten van een witte led strip set.

+3173-7041101
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur