Nu besteld, morgen in huis
5 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9.1
LedstripKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
  • SmarthomeKoning
   SmarthomeKoning
   Alles voor uw smart home. Eenvoudig te bedienen met één gratis app.

Aluminium led strip profielen

Led strips komen het beste tot hun recht als ze worden toegepast als indirecte verlichting. Wanneer ze in het zicht worden geplaatst dan zorgen aluminium led strip profielen voor een fraaie afwerking. De profielen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten; van hoekmodellen tot rechte modellen en van breed tot smal. Ook bieden we de aluminium led profielen aan in langere lengtes tot wel 4 meter. Het profiel zelf bestaat dan uit losse 1 meter profielen, maar de diffuse afdekkap die eenvoudig op de profielen geklikt kan worden heeft één aaneengesloten lengte.

Eigenschappen van de ledstrip profielen

Led strip profielen zijn voorzien van een semi-transparante afdekkap, meestal wordt deze opaal genoemd. De kap zorgt ervoor dat de leds zelf min mogelijk zichtbaar zijn maar dat er wel genoeg licht wordt doorgelaten. Het resultaat is dat er een mooi diffuus licht ontstaat. De profielen worden aan de uiteinden afgewerkt met een zogenaamd eindkapje wat het profiel afsluit. Voor de montage worden klemmetjes meegeleverd.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een led profiel?

 • De breedte: zorg ervoor dat het profiel breed genoeg is (let op de binnenmaat) voor de led strip; niet alle strips zijn even breed en hetzelfde geldt voor de profielen.
 • Inbouw of opbouw: wordt het profiel ingebouwd in bijvoorbeeld een sleuf, of wordt het ergens op gemonteerd?
 • Hoek of recht: wordt het profiel in een hoek geplaatst of moet de led strip onder een bepaalde hoek schijnen? Dan is het hoekprofiel geschikt. Voor rechte montage zijn vanzelfsprekend de rechte modellen geschikt.
 • Afwerking en formaat: wilt u een subtiele lichtstrook of een imposante lichtbalk? Moet alleen de bovenkant verlicht zijn of ook de zijkant? Kiest u voor een rechte afwerking of toch een ronde?

Installatie van de profielen en de led strip

Aluminium is relatief zacht en daardoor erg makkelijk op maat te zagen met een ijzerzaagje. Het is aan te raden om de afdekkap in het profiel te plaatsen zodat deze tegelijkertijd op maat wordt gezaagd. De zaagsnede van het profiel en de afdekkap sluiten zo altijd perfect op elkaar aan.

In de hoeken worden de profielen (en dus ook de afdekkappen) in verstek gezaagd. Er zijn ook hoekstukken op de markt. Deze zorgen er echter voor extra naden die ook nog eens niet in de hoek zitten. Hierdoor vallen ze extra op wat niet ten goede komt aan het resultaat. te zagen

De profielen worden geleverd met bevestigingsklemmetjes. Deze worden geschroefd in de ondergrond en vervolgens wordt het profiel er in vast geklemd. Het is dan nog mogelijk om het profiel  te verschuiven om ze zo strak op elkaar aan te laten sluiten. Ook kunnen de klemmetjes gebruikt worden op de naad van 2 profielen zodat ze strak tegen elkaar aan getrokken worden.

Het installeren van de strip is zeer eenvoudig. Het belangrijkste is dat het profiel geheel vetvrij wordt gemaakt zodat de strip goed kan hechten. Vervolgens wordt de led strip eenvoudig in het profiel geplakt.

Aluminium profielen bij de LedstripKoning

Wij voeren een uitgekiend assortiment profielen met 10 verschillende modellen. Inbouw, opbouw, recht  en hoek. Alle profielen zijn verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter en worden geheel compleet geleverd. Dit betekent dat ze voorzien zijn van een afdekkap, eindkapjes en klemmetjes.

Wanneer u op zoek bent naar led strips in een flexibel profiel, dan is ons Neon Flex LED verlichting assortiment wellicht iets voor u. Neon LED strips in een flexibel en buigbaar profiel.

14-05-18
Led strip informatie faq
Gemaakt door Salomee Keus
+3173-7041101
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur