Nu besteld, morgen in huis
5 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9.1
LedstripKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
  • SmarthomeKoning
   SmarthomeKoning
   Alles voor uw smart home. Eenvoudig te bedienen met één gratis app.
Daarom
LedstripKoning
Klantbeoordelingen
van
Feedback Company

How To: Led strip installeren met led profiel

Wanneer u wilt voorkomen dat individuele lichtpuntjes zichtbaar zijn, kunt u het beste een led profiel installeren. Led profielen zorgen ervoor dat de led strip netjes en efficiënt wordt weggewerkt en bieden tegelijkertijd de benodigde koeling wanneer de led strip langdurig (>10 uur) continu brandt op een hoge lichtsterkte. Led profielen bieden niet alleen esthetische voordelen, maar zijn ook van belang voor de levensduur van de led strips.

In deze How To laten we u zien hoe u led profielen kunt installeren om uw led strips op een efficiënte en esthetische manier weg te werken. Met behulp van dit stappenplan kunt u leren hoe u de juiste led profielen kiest, hoe u ze op maat kunt maken en hoe u ze op een professionele manier kunt installeren. Dus haal uw gereedschap tevoorschijn en laten we aan de slag gaan!

Benodigdheden: Wat heeft u nodig voor de installatie van uw led strip met een led profiel?

 • Led strip(s)
 • Led profiel(en)
 • Evt. 3M tape


Stappenplan: Hoe sluit u een led strip aan met een led profiel?

Stap 1 | Voorbereiding

Stap 1 | Voorbereiding

Zoek een geschikte plek voor uw led strip. Bedenk waar u toegang heeft tot de stroomvoorziening en kijk of er geen obstakels zijn die in de weg zitten. Hierna verzamelt u alle benodigdheden en kunt u beginnen met de installatie!

Stap 2 | Het led profiel installeren

Stap 2 | Het led profiel installeren

In de meeste gevallen kan 3M tape gebruikt worden voor de installatie van het led profiel. Dit is vooral handig bij een vlakke ondergrond waarop het profiel goed hecht. Bij oneffen oppervlakken, houten oppervlakte of bij grotere profielen kan het echter nodig zijn om gaten te boren en het profiel te bevestigen met schroefjes en clipjes voor een stevige installatie.

Heeft u een oneffen ondergrond waarin u ook moeilijk kunt schroeven? Gebruik dan de optioneel verkrijgbare montagekit. Na montage van het aluminium profiel klikt u de afdekkap er van bovenaf in.

Stap 3 | Bevestig de led strip in het led profiel

Stap 3 | Bevestig de led strip in het led profiel

Verwijder de beschermfolie van de 3M tape op de achterkant van de led strip en bevestig dan de led strip in het led profiel.

Druk hem stevig aan om ervoor te zorgen dat hij goed vastzit en zorg ervoor dat er geen knikken of buigingen zijn. Hierna dicht u het led profiel met de afdekkap en monteert u de eindkapjes aan de uiteinden van het led profiel.

Het profiel wordt geleverd met 2 eindkapjes: één zonder gaatje en één met gaatje. Het gaatje is voor de kabel van de led strips. Als er een stekker aan de kabel van de led strip zit, dan past deze niet door het gaatje. Knip in dat geval het eindkapje vanaf de zijkant in tot aan het gaatje. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een kniptang. Op deze manier gaat de kabel er wel doorheen.

Stap 4 | Maak de stroomverbinding

Stap 4 | Maak de stroomverbinding

Sluit de led strip aan op de adapter (of een eventuele dimmer) en steek vervolgens de adapter in het stopcontact. Controleer of de led strip aangaat, en klaar is Kees!

Nu u deze How To hebt doorlopen, kunt u zelf uw led profiel installeren. Of u nu een beginner bent of al enige ervaring hebt in het werken met ledverlichting, deze How To biedt u de nodige kennis en vaardigheden om uw eigen installatie succesvol uit te voeren.

Bekijk het assortiment led profielen hier. We wensen u veel succes en plezier met het creëren van de perfecte verlichting met led profielen!

27-10-23
Led strip informatie faq
Gemaakt door Lisa Disco
+3173-7041101
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur