Nu besteld, morgen in huis
5 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9.1
LedstripKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
  • SmarthomeKoning
   SmarthomeKoning
   Alles voor uw smart home. Eenvoudig te bedienen met één gratis app.
Daarom
LedstripKoning
Klantbeoordelingen
van
Feedback Company

Neon LED Flex strips - 4 types en vormen

Binnen neon LED flex verlichting bestaan 4 types: Midi recht, Midi rond, Maxi recht en Maxi rond. Om hier meer duidelijkheid over te geven leggen we graag uit wat de varianten van de neon LED strip inhouden, wat de voor- en nadelen zijn en welke keuze het best past bij uw doel. Wij vertellen u bijvoorbeeld welk type het meest geschikt is wanneer u scherpe bochten wenst te maken maar ook welke Neon led strip u nodig heeft om het klassieke neon effect na te bootsen.

Wat hebben de 4 types neon LED strips gemeen?

Alle vier de varianten vallen onder neon LED verlichting. Dit betekent het volgende:

 • Het zijn LED strips verwerkt in een siliconenslang. U kunt ze bescouwen als LED strips in een buigbaar LED profiel, met als gevolg dat het geheel flexibel en buigbaar is.
 • Neon LED verlichting kan gedimd worden en bestaat net als klassieke LED strips ook in RGB. Voor het aanpassen van kleuren en lichtsterktes kunt u een LED dimmer of afstandsbediening gebruiken.
 • Neon LED verlichting heeft hetzelfde heldere, strakke neon effect en dezelfde hoge lichtopbrengst als traditionele neon verlichting door het hoge aantal ledjes per meter.
 • Neon LED strips verbruiken met hun 24V laagspanning 85% minder energie dan traditionele neon verlichting, zijn voordeliger in aanschaf en gaan tot 50.000 branduren mee.
 • Neon LED verlichting heeft een IP67 coating en is daardoor waterdicht en geschikt als buitenverlichting.
 •  

Het verschil tussen 'midi' en 'maxi' neon LED strips

Er bestaan 2 formaten Neon LED flex strips: Midi en Maxi. Dit heeft niets van doen met de lengtes, maar alles met de diktes van de siliconenslang. De Maxi neon LED strip is dikker dan de midi neon LED strip. Het belangrijkste verschil is dat de Maxi, ondanks zijn flexibiliteit, minder buigbaar is. Met een midi neon LED strip kunt u neon letters en neon figuren creëren. Omdat de Maxi neon LED wat stugger is, zijn deze strips vooral geschikt om flauwe bochten mee te maken. Eventueel kan dit op ronde ondergronden (muren) of om als hoekprofiel te gebruiken.

Maxi neon LED strips ogen wat grover, de midi neon LED is subtiel. In een kleine ruimte is een midi neon LED strip vaak stijlvoller. Is de bestemming een grote te verlichten ruimte of een bedrijfspand? Dan zijn Maxi neon LED strips juist een goed idee, zodat men ook op afstand uw neon LED buitenverlichting bewonderen. Houdt hierbij wel in uw achterhoofd dat het dus moeilijker is om met de Maxi neon LED scherpe bochten te maken. Indien het uw bedoeling is om neon letters of figuren te maken raden we u ook voor een grote ruimte of bedrijfspand de Midi neon LED strips aan. Uiteraard is de keuze tussen midi en maxi altijd afhankelijk van smaak en intentie.

Het verschil tussen 'rechte' en 'ronde' neon LED strips

Tevens bestaan er 2 designs van neon LED: De rechte neon LED strip, met een platte bovenkant, en de ronde neon LED strip, met een bolle bovenkant. Met ‘bovenkant’ wordt de zijde waar de ledjes op gericht zijn bedoeld, ofwel de lichtzijde.

Rechte neon LED strips geven hebben platte, strakke lijnen en passen qua design in bijvoorbeeld een zakelijke omgeving of moderne woonkamer. De ronde neon LED strips zijn boller en dus speelser. Ze geven nóg meer het classic neon effect. Bovendien heeft het neon licht bij bolle neon LED strips uitstraling naar buiten. Als u een wat meer retro of vintage ruimte wilt verlichten of klassieke neon wilt nabootsen zijn de ronde neon LED strips zeer geschikt.

LedstripKoning biedt deze nieuwe Neon LED verlichting aan in RGB en enkele kleur ledstrips, als complete Plug & Play set óf als losse strips. 

 

22-01-19
Led strip informatie faq
Gemaakt door Salomee Keus
+3173-7041101
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur