Nu besteld, morgen in huis
5 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9.1
LedstripKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
  • SmarthomeKoning
   SmarthomeKoning
   Alles voor uw smart home. Eenvoudig te bedienen met één gratis app.

Café verlichting

Verlichting is een belangrijk aspect bij het neerzetten van de sfeer in een café. Led strips kunnen perfect gebruikt worden als indirect licht om zo een ruimte sfeervol aan te kleden of als accentlicht om een object extra uit te lichten.

Led strips als café verlichting

Het licht staat uiteraard niet op zichzelf, maar is een samenspel met de totale café inrichting. Daarbij zijn de kleuren van belang, maar ook de algemene uitstraling van de bar. Zo past een koud wit licht vaak beter bij een café met een moderne uitstraling en combineert een warm wit licht juist perfect met een meer klassiek ingericht café.

Indirecte sfeerverlichting

Bij indirecte verlichting wordt een ruimte verlicht door licht dat tegen een wand of plafond weerkaatst. Dit in tegenstelling tot directe verlichting, waar een ruimte direct door de lichtbron zelf verlicht wordt.

Led strips zijn erg geschikt als indirecte verlichting, doordat ze zeer compact zijn. Hierdoor kunnen ze ook op plekken opgehangen worden met weinig ruimte voor een traditionele lamp. Doordat de led strip zelf niet opvalt of zelfs onzichtbaar kan worden weggewerkt, ligt de nadruk op het licht zelf en niet op de verlichtingsbron.

Omdat ieder café er anders uitziet en led strips zo veelzijdig in gebruik zijn, zijn er eigenlijk bijna eindeloze mogelijkheden om de ledstrips in te passen in uw café verlichting. 

Indirecte sfeerverlichting

Accentverlichting

Waar sfeerverlichting bedoeld is om een ruimte te verlichten, heeft accentlicht als doel om een bepaald object te belichten en er zo extra de aandacht op te vestigen. Accentverlichting kan in principe gebruikt worden om ieder object in een ruimte uitlichten.

Een veelgebruikte plek voor accentverlichting in een café is de bar. De bar is al snel het focuspunt van een café en kan met het juiste accentlicht omgetoverd tot een prachtige en sfeerverhogende blikvanger.

Een andere vorm van accentverlichting zijn TV led strips. Hiermee wordt de achterwand van de tv of monitor verlicht en worden zowel de wand als de tv prachtig uitgelicht. Zo is een televisie dus niet langer alleen een gebruiksvoorwerp, maar wordt het een kleurrijk object in een café waar de aandacht vanzelf naartoe getrokken wordt.

Accentverlichting

Kleurgebruik in een café

Werken met opvallende kleuren is een manier om de cafébezoekers helemaal onder te dompelen in een uitgesproken sfeer en kan bepaalde emoties oproepen. Voor wie een café een uitnodigende uitstraling wil geven, zijn natuurlijke kleuren zoals bruin, beige en olijf een logische keus. Deze kleuren nodigen uit om naar binnen te gaan en een drankje te doen. 

Geel is een vrolijke kleur die energie uitstraalt. Daarom is dit ook een geschikte kleur voor een café, die mensen een opgewekt gevoel kan opwekken. Doordat geel een energieke kleur, geeft geel wel minder het relaxte gevoel dan de aardetinten.

RGB-ledstrips kunnen alle mogelijke kleuren licht geven en zijn daarom geschikt voor allerlei verschillende cafés en verschillende stijlen inrichtingen.

Let wel op: gekleurd licht geeft glaswerk en drankflessen ook een andere kleur en uitstraling, die negatief kan werken. Daarom wordt in het geval van plank- of schapverlichting vaak gebruik gemaakt van meer neutrale wittinten, die de flessen en glazen hun natuurlijke kleur zo veel mogelijk laat behouden. Het is dus raadzaam om warm witte ledstripshelder witte ledstrips of koud witte ledstrips te gebruiken als schap- of plankverlichting. 

Wanneer u de mogelijkheid wil om te kunnen wisselen tussen alle mogelijke wit tinten, kunt u ook kiezen voor dual white ledstrips.

Extra informatie over ledstrips

Voor meer informatie kunt u onze informatiepagina's over het inkorten van een ledstrip en het bepalen van de juiste voeding van een ledstrip bezoeken. 

Mocht u nog vragen over led strips hebben dan helpt onze klantenservice u ook graag verder

+3173-7041101
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur