Nu besteld, morgen in huis
5 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9.1
LedstripKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
  • SmarthomeKoning
   SmarthomeKoning
   Alles voor uw smart home. Eenvoudig te bedienen met één gratis app.

Led strip in de caravan

12 volt ledverlichting in campers en caravans speelt een essentiële rol in het verhogen van het comfort en de gezelligheid tijdens uw vakantieavonturen. Deze mobiele thuisbasis, waar u ontspant, kookt, leest en spellen speelt, wordt door de juiste verlichting omgetoverd tot een knus en functioneel toevluchtsoord. De keuze voor de juiste ledstrips is daarbij van cruciaal belang; ze zorgen niet alleen voor een sfeervolle ambiance maar dragen ook bij aan het praktische gemak in uw rijdende thuis.

12 volt en 24 volt led strips voor in de caravan

Wanneer u op zoek bent naar de juiste verlichtingskeuze voor uw camper, zijn 12 volt led strips een uitstekende optie. Deze led strips zijn verkrijgbaar in diverse witte tinten, van een warm licht tot een koeler en functioneel licht en helder wit licht. Wat 12 volt led strips extra aantrekkelijk maakt, is hun dimbaarheid. Hierdoor heeft u volledige controle over de helderheid, waardoor u moeiteloos de gewenste ambiance in uw camper kunt instellen. 

In campers wordt vaak gebruikgemaakt van een 12 volt laagspanningsnetwerk. Het goede nieuws is dat onze speciaal ontworpen 12 volt led strips perfect aansluiten op dit type netwerk. Deze strips zijn bovendien flexibel aanpasbaar qua lengte, waardoor ze naadloos kunnen worden geïntegreerd in elk model camper. 

Een extra pluspunt van 12 volt led strips is hun lage warmteproductie, wat aanzienlijk bijdraagt aan de veiligheid. Dit is met name van belang wanneer u led strips monteert op materialen met een slechte warmtegeleiding, zoals hout. 

Heeft uw camper toevallig een 24 volt netwerk? Geen zorgen! Ons assortiment omvat ook een ruime keuze aan 24 volt led strips. Hierdoor kunt u moeiteloos de ideale verlichtingsoplossing vinden die naadloos past bij uw camper, ongeacht het type elektrisch systeem dat wordt gebruikt. Met onze 12 volt ledverlichting voor campers kunt u ongestoord genieten van uw vakantie en uw camper optimaal verlichten voor zowel functionaliteit als sfeer.

Welke kleur 12 volt led strips is het beste voor mijn caravan?

De keuze van lichtkleur heeft een aanzienlijke impact op de beleving van verlichting. Warm wit, helder wit en koud wit dienen elk een specifiek doel in de verlichtingswereld, waarbij ze sfeer en functionaliteit bieden op verschillende manieren.

Warm witte led strips

Warm wit staat bekend om zijn gezellige en uitnodigende gloed, waardoor het de perfecte keuze is voor sfeerverlichting. Het creëert een warme ambiance die uitnodigt tot ontspanning en comfort. Deze lichtkleur wordt vaak gebruikt in ruimtes waar een aangename en rustgevende sfeer gewenst is.

Helder witte led strips

Aan de andere kant hebben helder wit en koud wit een meer functioneel karakter. Helder wit licht biedt uitstekende zichtbaarheid en wordt vaak ingezet in werkruimtes zoals keukens, kantoren en werkplaatsen. Het verlicht de omgeving op een heldere en efficiënte manier, waardoor het perfect is voor taken die precisie vereisen.

Koud witte led strips

Koud wit licht gaat nog een stapje verder in functionaliteit. Het heeft een scherpere en helderdere uitstraling, wat het uitermate geschikt maakt voor ruimtes waar optimale zichtbaarheid en concentratie noodzakelijk zijn. Dit type licht wordt vaak aangetroffen in ruimtes waar precisiewerk en technische taken worden uitgevoerd.

Dual white led strips

Maar wat als u het beste van beide werelden wilt? Hier komt de dual white led strip om de hoek kijken. Met dual white led strips kunt u genieten van de flexibiliteit om van warm wit naar koud wit licht te schakelen en alles daartussenin. Dit betekent dat u dezelfde led strip kunt gebruiken voor zowel sfeerverlichting als functionele verlichting, afhankelijk van uw behoeften op dat moment.

Conclusie

Kortom, als u op zoek bent naar veelzijdige verlichtingsopties, is de dual white led strip de ideale keuze. Met de mogelijkheid om te schakelen tussen warm wit en koud wit licht, en de optie om te dimmen, kunt u de gewenste sfeer en functionaliteit bereiken in elke ruimte.

LedKoning biedt led strips van hoogwaardige materialen met schokbestendige verbindingen en verschillende waterdichtheidsniveaus (IP-waarde). Een solide verbinding en stabilisatie van het stroomnetwerk zijn essentieel voor betrouwbaarheid en lichtkwaliteit. Daarover leest u meer in de volgende paragraaf.

12 volt led strips in caravan: Hoe voorzie je de strips van elektriciteit?

Caravans zijn vaak uitgerust met boordaccu's om elektriciteit te leveren aan apparaten en verlichting tijdens het reizen. Meestal werkt het boordnetwerk op 12 volt, waardoor 12v led strips rechtstreeks op de accu kunnen worden aangesloten zonder een led driver te gebruiken.

Het is aanbevolen om per 12v voeding maximaal een led strip van 10 meter te gebruiken om de lichtopbrengst van de leds op peil te houden.

Bij piekspanningen in het boordnetwerk kan de spanning soms boven de gewenste 12 volt uitkomen, wat schadelijk kan zijn voor de led strips. Een stabilisator kan worden geplaatst om dit te voorkomen, waardoor een constante spanning wordt gewaarborgd. Stabilisators zijn beschikbaar op de accessoires pagina.

In situaties waarin geen directe stroombron beschikbaar is, is het ook mogelijk om een led strip aan een oplaadbare batterij of accu te koppelen. Onthoud echter dat een batterij gevoede led strip, afhankelijk van de lengte, slechts een beperkt aantal branduren heeft en de accu dus regelmatig moet worden opgeladen.

Voor de installatie van de led strips, kunt u deze blog lezen. Ook beschikt LedKoning over een zeer kundige klantenservice, waar u terecht kunt met al uw vragen en opmerkingen. Zo kunt u er zeker van zijn dat u de juiste led strip ontvangt voor uw specifieke wensen in de caravan.

Verlichting voor de buitenkant van de caravan vraagt om de juiste waterdichtheid van de led strips

Wanneer een led strip aan de buitenkant van de caravan gebruikt wordt, moet deze waterdicht zijn. Gelukkig kunnen onze led strips, indien gewenst, eenvoudig waterdicht afgewerkt worden. In welke mate een led strip waterdicht is, valt af te leiden aan de zogenaamde “IP-waarde”. 

IP-20: veilig voor aanraking 

Led strips met een IP-20 classificatie kunnen veilig aangeraakt worden en zijn geschikt voor gebruik op een droge plek. Denk bijvoorbeeld aan het woonkamergedeelte van de caravan. 

IP-65: spatwaterdicht 

Led strips met een IP-20 classificatie zijn spatwaterdicht en zijn geschikt voor gebruik in een vochtige ruimte, zoals een badkamer, of een beschutte plaats buiten, zoals onder de luifel. 

IP-67: volledig waterdicht 

Led strips met een IP-67 classificatie zijn volledig waterdicht en kunnen onbeschut buiten worden gebruikt, zoals buiten op een trap of railing.

+3173-7041101
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur