Nu besteld, morgen in huis
5 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9.1
LedstripKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
  • SmarthomeKoning
   SmarthomeKoning
   Alles voor uw smart home. Eenvoudig te bedienen met één gratis app.

Led verlichting in badkamer plafond

Geef uw badkamer de luxe uitstraling van een wellnessresort met stijlvolle led strip verlichting in het plafond. Door vervolgens ook led strips in uw toiletruimte te plaatsen, kunt u dezelfde moderne stijl doortrekken in meerdere sanitaire ruimtes.

Led strips zijn verkrijgbaar met verschillende soorten bedieningen en alle mogelijke lichtkleuren, waardoor ze in iedere badkamer en toilet een prachtige en gebruiksvriendelijke toevoeging kunnen zijn. Installeren is eenvoudig met onze “plug en play” sets waarmee u direct alle nodige onderdelen in huis haalt. Gebruik een inbouw led strip profiel om de ledstrips onzichtbaar weg te werken in het plafond voor een prachtig strak eindresultaat met egale lichtlijn.

Stappenplan: Led strip in het badkamer plafond

In dit stappenplan is ervoor gekozen om de led strips smart te maken, door deze te koppelen aan een Milight WiFi-module. Deze module brengt de communicatie tussen de gratis Milight app en de led strips tot stand, waardoor deze geprogrammeerd en ingesteld kunnen worden via een smartphone of een andere smart device. 

Naast bediening via de app is er bij dit stappen ook gekozen voor een 4-zone afstandsbediening. Deze bediening werkt via een radiofrequentie signaal (RF) en blijft dus gewoon werkzaam, ook als het WiFi signaal even wegvalt. De referentie “4-zone” houdt in dat de verlichting in vier verschillende groepen ingedeeld kan worden. Zo kunt u de verlichting bijvoorbeeld zo instellen dat u de badkamer, huiskamer of keukenverlichting als onafhankelijke zones van elkaar aan en uit kunt zetten of bedienen.

Stappenplan: Led strip in het badkamer plafond

Een alternatief voor WiFi is het Zigbee protocol, wat het mogelijk maakt een groter aantal apparaten aan te sluiten op één netwerk. Bovendien kunnen slimme apparaten op een Zigbee netwerk over een langere afstand communiceren, met dank aan de zogenaamde mesh-technologie.

Bij dit badkamerproject is gebruikgemaakt van een ledprofiel. Gebruik van een led profiel zorgt voor een strakkere afwerking dan een led strip die direct op een ondergrond wordt geplaatst zonder profiel. Daarnaast zorgt een ledprofiel voor een extra egale meer “dotless” lichtlijn.

Stappenplan bevestigen ledstrip plafond badkamer

 1. Schakel de stroom uit. Gebruik een spanningsmeter om eventuele losse elektriciteitsdraden te checken.
 2. Test of de nieuwe led strip naar behoren functioneert. Strip indien nodig de elektriciteitsdraden en sluit de strip aan/ sluit aan op een adapter. Check of alle leds oplichten.
 3. Schakel de stroom weer uit.
 4. Test de bediening: sluit de dimmer aan (deze komt tussen de adapter en de ledstrip) en test de verschillende functionaliteiten.
 5. Bepaal waar op het plafond u het ledprofiel bevestigen wil.
 6. Markeer met potlood waar de klembeugels komen te hangen.
 7. Boor gaten op de gemarkeerde plekken.
 8. Kort indien nodig het ledprofiel in met een ijzerzaag.
 9. Knip de led strip op maat met een schaar.
 10. Bevestig de led strip in het led profiel (m.b.v. de meegeleverde plakstrip). Let op: de badkamer is een vochtige omgeving, gebruik daarom watervaste (siliconen) lijm om de strip te bevestigen.
 11. Klem het ledprofiel tussen de klembeugels vast.
 12. Koppel de led strip aan het stroompunt.

Meer weten over led strips en de installatie van led strips? Neem dan een kijkje op onze informatiepagina’s over de voeding van een led strip, het verlengen van een led strip of het aansluiten van een witte led strip set.

Gebruikt gereedschap

 • Striptang
 • Schroevendraaier
 • Boor
 • Spanningszoeker
 • Watervaste lijm
 • Potlood
 • Schaar
 • Ijzerzaag
+3173-7041101
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur