Nu besteld, morgen in huis!
5 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9,2
LedstripKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
webwinkelkleur

Ledstrip verlichting in de tuin

Led strips als tuin- en buitenverlichting zorgen voor prachtige sferen en effecten. Het vraagt wel om extra aandacht bij het installeren ervan.

Zo is de waterdichtheid erg belangrijk om ervoor te zorgen dat u lang en zorgeloos kunt genieten van uw fraaie lichtcreatie. Het gaat in dit geval niet alleen om de waterdichtheid van de ledstrips, maar ook die van de randapparatuur zoals de adapter en de (draadloze) dimmer of controller. Het ene moment zijn spatwaterdichte led strips de juiste keuze, het andere moment kiest u voor de speciale ledverlichting voor buiten. LedstripKoning biedt u altijd voldoende keus en helpt u ook graag bij het maken van de juiste keuze.

Kijk maar eens wat onze klanten allemaal al gerealiseerd hebben!

LED lighting living room with RGB LED strips

Ledstrip voor buiten
Schutting en terras
Ledstrip in de sauna
Kleurrijke sauna
Ledstrips terrasoverkapping
Terrasoverkapping
Waterpomp
Ledstrip voor buiten
Border verlichten
Warm witte ledstrip op batterij
Vogelhuisje verlicht
Waterdichte flexibele neon ledstrip
Looppad verlichting
Ledstrip borderverlichting
Boeddha tuin
Halloween decoratie
Halloween decoratie

Led tuinverlichting of led verlichting buiten

De laatste jaren neemt de populariteit van led verlichting enorm toe. Deze trend zien we ook wanneer het gaat om tuinverlichting. Specifieke led verlichting voor buiten heeft zich enorm ontwikkeld. Led tuinverlichting van de eerste generatie stond vooral bekend door het blauwe licht dat de verlichting voor buiten gaf.

Dit is verleden tijd. Tuinverlichting voor buiten is er in vele kleuren. Standaard is al helder en koud wit verkrijgbaar, maar wanneer u kiest voor een RGB of RGBW led strip zijn er veel meer kleuren mogelijk.

Gekleurde led verlichting voor buiten

Bepaal zelf de sfeer in uw tuin. Dat kan door toepassing van RGBW schijnwerpers of door de vervanging van uw bestaande lichtbronnen van uw tuinverlichting voor speciale Wifi led verlichting. De lampen zijn los verkrijgbaar en te bedienen per Wifi of met een afstandsbediening.

Ook kunt u denken aan led strips voor buiten. Led strips als tuinverlichting is er in vele vormen. Zo is er de keuze uit diverse kleuren zoals helder wit, warm wit, RGB en RGBW led strips. Helder wit is vooral praktisch licht, terwijl warm wit juist zorgt voor extra sfeer. Met RBGW led strips voor buiten kunt alle kleuren maken die u wenst. Tevens bevindt zich op een RGBW led strips naast de RGB led, ook een led speciaal voor warm wit. Hierdoor kunt u direct de kleur warm wit instellen.

Led strips buiten gebruiken en installeren

Om ledverlichting in de vorm van led strips buiten te gebruiken zijn er verschillende mogelijkheden. Hierbij dient u rekening te houden dat het bijvoorbeeld onder een overkapping even vochtig kan worden als in de tuin zelf. Onze tuinverlichting led strips worden allen geleverd met een standaard IP67 bescherming. Hiervoor is de led strip voorzien van een speciale coating. Tevens wordt er een losse montageset meegeleverd om ook alle aansluitingen waterdicht te maken. Ondanks de IP67 toekenning raden wij af led strips onder water te plaatsen.

Een andere mogelijkheid om uw led strip te plaatsen is om de led strip in een led profiel te plaatsen. U kunt dan een led strips met IP65 bescherming gebruiken. Dit kan uitstekend onder overkappingen en veranda’s, maar kan niet gebruikt worden wanneer de led verlichting buiten in direct contact met water kan komen. Daarvoor kiest u een led strip met IP67 bescherming om in een profiel te plaatsen. Bekijk ledstrip profielen »

Iets wat vaak vergeten wordt, is de apparatuur waarop de led strips wordt aangesloten. Dit betreft de adapter voor de stroomvoorziening en vaak ook een dimmer/controller (ontvanger van de afstandsbediening) om de led strip (draadloos) mee in te kunnen stellen. Deze producten moeten droog worden geplaatst. Dit wordt meestal gedaan in een schuur of er worden kabels gelegd naar de woning. Tegenwoordig hebben we hiervoor ook een speciale, waterdichte behuizing: de Dribox. Hierin kan de apparatuur veilig buiten, droog worden geplaatst.

Bekijk ons assortiment ledverlichting voor buiten »

+3173-7041101
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur