Nu besteld, morgen in huis
5 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9.1
LedstripKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
  • SmarthomeKoning
   SmarthomeKoning
   Alles voor uw smart home. Eenvoudig te bedienen met één gratis app.

Dreamcolor WS2811 led strips

Kies een categorie

Een Dreamcolor led strip is een RGB-strip waarvan de kleur per individueel led segment (strips met WS2811 chip) of zelfs per individuele led (strips met WS2812B chip) kan worden ingesteld. Het grote verschil met een "normale" RGB-strip is dat een reguliere strip in zijn geheel slechts 1 enkele kleur kan weergeven. 

Doordat de Dreamcolor ledstrips met dank aan de WS2811 chip en de WS2812B chip tot op het niveau van individuele led(segmenten) aangestuurd kunnen worden, zijn de lichteffecten veel vloeiender en zijn er veel meer verschillende opties mogelijk dan normaal. In totaal zijn er maar liefst 300 (!) verschillende effecten mogelijk, die instelbaar zijn met een afstandsbediening of via een app.

WS2811 digitale led strip

Bij de vorige generatie wordt meestal gewerkt met de 6803 chip. Hierdoor zijn de effecten beperkt tot een maximaal aantal van 99 of 133. Met deze nieuwe generatie Dreamcolor ledstrips kunt u maar liefst 300 unieke effecten instellen. Bij al deze effecten is het mogelijk om de snelheid én de lichtsterkte in te stellen. 

Daarnaast zijn de W22811 ledstrip sets niet alleen verkrijgbaar in de Basic uitvoering 30 leds per meter, maar ook als Premium uitvoering met 60 leds per meter. Deze extra leds zorgen niet alleen voor een hogere lichtopbrengst, maar ook voor een extra strakke lichtlijn.

WS2811 ledstrips zijn dimbaar via de afstandsbediening

Om gebruik te maken van alle mogelijkheden van de WS2811 strip is het van belang om de juiste bediening en controller te gebruiken. Met onze 14 knops afstandsbediening voor WS2811 strips hebt u direct de juiste bediening en controller om de WS2811 Dreamcolor ledstrip op afstand te bedienen. Zo kunt u gebruik maken van maar liefst 300 verschillende lichteffecten, waarbij de snelheid en de lichtsterkte van het lichteffect ook instelbaar zijn. 

Met de W2811 Dreamcolor strips heeft u niet alleen de mogelijkheid om te genieten van de vele kleureffecten, u kunt de strips namelijk ook gebruiken als kleurrijk accentlicht. Het is mogelijk om de hele ledstrip in te stellen op 1 vaste kleur en deze naar eigen wens te dimmen. De WS2811 Dreamcolor ledstrip is dus met recht een veelzijdige ledstrip in het gebruik!

De compacte afstandsbediening zelf is erg intuïtief in gebruik werkt met kleuraanduidingen en het gebruik van symbolen. Het is mogelijk om direct een vaste kleur te kiezen, door programma’s heen te bladeren, de snelheid van een programma bepalen en het licht te dimmen. Met de sneltoets naar het ‘Auto’ programma worden alle 300 programma’s achter elkaar afgespeeld. Dit zorgt voor een enorme variatie en urenlang kijkplezier.

Deze afstandsbediening werkt overigens op radiosignaal (RF). Dit betekent dat u niet hoeft te richten op de ontvanger en deze uit het zicht geplaatst kan worden.

Dreamcolor WS2811 ledstrips voor buiten

Onze digitale WS2811 strips zijn uitgevoerd met een IP67-bescherming. Dit betekent dat ze bestand zijn tegen water en dus ook buiten gebruikt kunnen worden. Let er wel op dat de stekkeraansluitingen en de attributen zoals de adapter en de controller, altijd droog moeten blijven. Dit kunt u bereiken door ze binnen te plaatsen of op een vochtvrije plek te plaatsen. De stekkeraansluitingen kunt u waterdicht maken met bijvoorbeeld siliconenlijm of waterdichte tape. Niet zo moeilijk dus, maar wel belangrijk om te weten.

De WS2812b digitale led strip

De WS2812b digitale led strips bieden zeer uitgebreide mogelijkheden en zijn dan ook met name geschikt voor de gevorderde gebruiker. Elk ledje op de strip kan individueel aangestuurd worden met behulp van de WS2812b chip, die geïntegreerd is in elke led. Hierdoor kan niet alleen de kleur per individueel ledje bepaald worden, maar ook de lichtopbrengst en de brandduur.

De ledstrips hebben maar liefst 60 leds per meter, die dus alle 60 een geïntegreerde WS2812B chip hebben. De ledstrips kunnen worden ingesteld met een Arduino controller of met een digitale controller, de T-1000s. Hierover leest u verderop meer.

Digitale led strips WS2812b bedienen

Om deze digitale ledstrips voor gevorderden te bedienen heeft u twee opties: bediening via de Arduino controller of bediening via de T-1000s controller. 

De Arduino is een microcontroller met zeer veel opties. Doordat de Arduino zoveel mogelijkheden biedt, vergt het wel de nodige kennis om het maximale uit deze controller te halen. Hierover is online enorm veel informatie te vinden. Naast het aansturen van verlichting heeft de Arduino namelijk nog heel veel andere mogelijkheden.

Geen behoefte aan de vele mogelijkheden die de Arduino biedt? Dan is de T-1000s controller de meest logische keuze. Deze controller is namelijk specifiek bedoeld om digitale led strips, zoals de WS2812b, te programmeren, maar is wat eenvoudiger in gebruik te nemen dan de Arduino.

+3173-7041101
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur