Nu besteld, morgen in huis
5 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9.1
LedstripKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
  • SmarthomeKoning
   SmarthomeKoning
   Alles voor uw smart home. Eenvoudig te bedienen met één gratis app.
Daarom
LedstripKoning
Klantbeoordelingen
van
Feedback Company

Aquarium led verlichting blauw

Waarom blauwe aquarium led verlichting?

Naast het feit dat blauw licht gewoon een prachtige uitstraling heeft in een aquarium, zijn er ook praktische voordelen. Zo hebben vissen, net als mensen, een dag- en nachtcyclus. Ze gedragen zich anders wanneer het dag is dan bij nacht.

Om de transitie van daglicht naar nachtlicht soepel te laten verlopen, is het raadzaam om blauw licht te gebruiken. Zo ondervinden de vissen minder stress en kunnen ze toch in een prettige en rustgevend bioritme raken.

Verder groeien waterplanten extra snel wanneer ze blauw licht krijgen. Sneller dus dan bijvoorbeeld met wit aquarium licht.

Het is dus niet voor niets dat blauw led licht de meest gebruikte kleur in een aquarium is. De 3 belangrijkste redenen om blauw (led) licht in een aquarium te gebruiken zijn dus:

 1. Blauw licht bevordert plantengroei in een aquarium; de waterplanten absorberen blauw licht (en rood licht) beter dan andere kleuren licht
 2. Blauw licht zorgt voor kalme vissen; blauw led licht bootst de natuurlijke omgeving van tropische vissen na en is daarom rustgevend
 3. Blauw licht geeft het aquarium een prachtige natuurlijke ambiance; het blauwe led licht geeft een aquarium dezelfde kleur en sfeer als het diepe water in een oceaan

Blauw led licht helpt bij de dag- nachtcyclus van een vis

Niet iedere vis is hetzelfde. Sommige vissen worden overdag actief, terwijl andere juist in de nacht wakker worden en bijvoorbeeld op zoek gaan naar voedsel. Wat alle vissen wel gemeen hebben is dat ze gewend zijn aan een dag- en nacht cyclus, net zoals mensen.

Blauwe aquarium ledstrips kunnen gebruikt worden om een sfeervol, blauw licht af te geven in de aquariumbak. Dit blauwe licht heeft een kalmerend effect op vissen en is daarom perfect te gebruiken als overgang van daglicht naar nachtlicht, om zo de vissen rustig aan de overgang naar de nacht te laten wennen. Of gebruik het blauwe led licht juist omgekeerd, om de overgang van nacht naar dag niet al te abrupt te maken.

Blauw led licht helpt bij de dag- nachtcyclus van een vis

Het resultaat is dat uw vissen niet nerveus rond zullen zwemmen en dus meer kijkplezier geven. Ook heeft een gezonde en stressvrije vis een hogere levensverwachting, dus u kunt ook nog eens langer van uw vissen genieten.

Creëer zonsopgang of zonsondergang met blauwe aquarium verlichting

Om een mooie zonsondergang of zonsopgang na te bootsen, inclusief de rustgevende overgang met blauw ledlicht, kunt u kiezen voor een aquariumset met time controller. Wanneer u kiest voor een aquarium set met een blauwe ledstrip of RGB ledstrip, kunt u een prachtige dag- / nachtcyclus instellen, inclusief de rustgevende blauwe overgangskleur. Het resultaat is volledige automatische aquarium verlichting, naar uw persoonlijke smaak.

Waarom blauwe ledstrips als aquariumverlichting?

Blauwe aquarium ledstrips hebben een aantal voordelen in vergelijking met traditionele aquarium verlichting, zoals TL-buizen. De belangrijkste 5 voordelen van blauwe ledstrips zijn:

 1. Een laag energieverbruik
 2. Een lage warmteafvoer
 3. Dimbare lichtsterkte
 4. Een hoge duurzaamheid en lange levensduur
Waarom blauwe ledstrips als aquariumverlichting?

Hoeveel blauw licht heeft mijn aquarium nodig?

Het is bij de verlichting van uw aquarium belangrijk om in de gaten te houden dat het licht niet te fel is, anders kunnen de vissen gestresst raken. De ideale lichtsterkte hangt af van de grootte van uw aquarium, de hoeveelheid aquariumplanten en het soort vissen. Het is raadzaam vooraf navraag te doen over de ideale lichtsterkte voor de vissen in uw aquarium. De blauwe ledstrips en RGB ledstrips uit ons assortiment zijn dimbaar, zodat u de juiste hoeveelheid licht kan instellen.

Kunnen vissen slapen met blauw licht aan?

De vuistregel is dat het licht in een aquarium tussen de 8 en de 12 uur aan kan staan. Hoewel het blauwe licht rustgevend is voor de vissen, kunnen de meeste vissen niet slapen terwijl het licht aan staan. Zorg er dus voor dat u het blauwe licht tijdig uitzet, zodat de vissen voldoende tijd krijgen om tot rust te komen.

+3173-7041101
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur