Nu besteld, morgen in huis!
5 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9,2
LedstripKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
webwinkelkleur

Aquarium led verlichting

Waarom led verlichting voor een aquarium?

Ledstrips zijn tegenwoordig een logische keuze wanneer het aankomt op aquarium verlichting. Ze zijn veelzijdig qua lengte en kleuren, energiezuinig, hebben een lange levensduur en kunnen precies dat effect geven dat u zoekt voor uw aquarium.

Sfeer creëren met aquarium led verlichting

De verlichting in het aquarium hangt af van de vissen die erin zitten. Zo zullen tropische vissen ander licht wensen dan goudvissen. Gelukkig kunnen we met ledstrips vele scenario’s uit de oceaan nabootsen.

LED lighting living room with RGB LED strips

RGB aquarium led strips
RGB aquarium ledstrips
Aquarium met time controller
Led controller
Blauwe aquarium led verlichting
Blauwe aquarium ledstrips
Koud witte aquariumverlichting
Witte aquarium ledstrips

Creëer zonsopgang of zonsondergang met een tijdschema

Een aquariumset met time controller geeft u de mogelijkheid om een tijdschema in te stellen en zelfs de kleuren van een zonsopgang of zonsondergang na te bootsen en zo de dag- nachtcyclus nog realistischer te maken. Het resultaat is niet alleen volledig geautomatiseerd, maar ook uiterst sfeervol.

<<Time controller aquarium projecten>>

Blauwe led aquarium verlichting

Blauwe led verlichting is de meest gebruikte kleur in een aquarium. Een belangrijke reden daarvoor is puur esthetisch: blauw licht bootst de natuurlijke omgeving van de oceaan namelijk perfect na. Iets wat veel aquariumhouders graag willen bereiken met hun eigen aquariums.

<<Blauw led licht projecten>>

RGB aquarium verlichting

Met een RGB strip kunt u niet alleen het rustgevende blauwe led licht geven, maar hebt u ook de mogelijkheid tot alle andere mogelijke kleuren. Zo kunt u met gebruik van rood led licht een prachtige zonsopgang of zonsondergang nabootsen. Groen licht kan gebruikt worden om bijvoorbeeld koraal of ander plantenleven in een aquarium extra mooi uit te lichten.

<<RGB led licht projecten>>

Witte aquarium verlichting

Een witte aquarium led strip komt als een warm witte of een koud witte variant. Wit licht is zeer functioneel in een aquarium: het zorgt voor het beste zicht, zodat u de vissen en het aquarium zelf zo goed mogelijk kunt bekijken.

Warm wit of koud wit licht kan gebruikt worden om het daglicht en een zonsopgang na te bootsen in een aquarium. De toepasbaarheid van wit licht, ligt daarom vooral in het brengen van sfeer en het verhogen van het zicht.

<<Koud wit led licht projecten>>

Aquarium ledstrips installeren: waar moet ik op letten?

We delen graag nog een paar tips om te helpen bij het kiezen van de juiste verlichting van uw aquarium en hoe u deze verlichting op de juiste wijze installeert.

1. Gebruik waterdichte ledstrips

Ten eerste is het belangrijk om led strips te kopen met de juiste waterdichtheid. De ledstrips worden veelal in de kap van het aquarium gemonteerd en hiervoor zijn ledstrips met een classificatie van IP67 of IP68 nodig.

Het verschil tussen deze twee is dat IP68-strips ook geschikt zijn om langdurig onder water te gebruiken. Een IP67-strip is beter geschikt voor montage in de kap van een aquarium, omdat deze een betere warmteafvoer heeft en daardoor een langere levensduur heeft.

2. Kies voor kwalitatief hoogwaardige ledstrips

De uitdaging zit hem in het feit dat de kwaliteit van een ledstrip niet zomaar zichtbaar is aan de buitenkant van de led strip. De dikte van de printplaat (PCB) en de gebruikte componenten bepalen uiteindelijk de kwaliteit van een strip.

Deze printplaat heeft samen met de andere componenten, zoals de gebruikte leds, invloed op de lichtopbrengst, de levensduur en de effectiviteit van de ledstrip.

Sommige goedkope ledstrips besparen kosten op de materialen van een ledstrip. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van een dergelijke strip aanzienlijk verlaagd wordt. Gebruik van een slecht gefabriceerde strip in een vochtige omgeving kan leiden tot schade van de strip en zelfs tot kortsluiting, doordat deze niet altijd bestand zijn tegen de zwaardere omstandigheden.

Onze kwalitatief hoogwaardige strips zijn bestand tegen zwaardere omstandigheden en vaak op de langere termijn een voordelige keus, doordat ze duurzamer zijn en dus langer meegaan. Zo geniet u maximaal van uw aquariumverlichting.

3. Zorg voor de juiste hoeveelheid licht

Wanneer u op zoek bent naar hoofdverlichting voor uw aquarium, heeft u meer licht nodig dan wanneer het om bijverlichting gaat. Een groter aquarium heeft uiteraard meer ledstrips nodig voor de juiste verlichting, maar ook de hoeveelheid en dichtheid van de planten spelen een rol. Zorg ook in dat geval voor voldoende lichtopbrengst, zodat het licht ook de bodem van de bak bereikt.

Kies hoge kwaliteit plakstrips en werk de kabels weg

Nadat u heeft gekozen voor de juiste (kwalitatief hoogwaardige) ledstrips met de gewenste (kleur)mogelijkheden is het tijd voor de installatie. Bij onze aquarium sets worden bevestigingsbeugeltjes geleverd en aquariumlijm om de ledstrips te bevestigen.

Houdt rekening met de afstand van uw aquarium naar uw stroompunt. Hoe korter de afstand, hoe minder kabels er weggewerkt hoeven te worden. Aanwezige kabels kunnen weggewerkt worden door ze in een muur te frezen, of door het gebruik van een kabelgoot.

Een andere manier om de kabels weg te werken is door deze zoveel mogelijk te bundelen doormiddel van accessoires zoals tie wraps en elektrische isolatietape en deze weg te werken achter een aquarium met ondoorzichtige achterwand of in het meubel waar de bak op staat.

Er toch nog niet helemaal uit?

Om u verder te ondersteunen bij het maken van de juiste keuze voor uw aquarium verlichting is er een keuzehulp beschikbaar. In 5 stappen weet u welke set perfect aansluit bij uw persoonlijke situatie. Bij deze keuzehulp wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met zaken als het type verlichting (hoofd- of bijverlichting) en de gewenste mate van automatisering.

Keuzehulp aquarium verlichting
+3173-7041101
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur