Nu besteld, morgen in huis
5 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9.1
LedstripKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
  • SmarthomeKoning
   SmarthomeKoning
   Alles voor uw smart home. Eenvoudig te bedienen met één gratis app.

RGB aquarium ledstrips

Waarom RGB led strips in een aquarium gebruiken?

Een RGB led strip kan alle mogelijke verschillende kleuren geven. En verschillende kleuren hebben specifieke toepassingen wanneer ze in een aquarium gebruikt worden, waarover later meer.

Verder heeft het gebruik van een RGB ledstrip in een aquarium meerdere voordelen in vergelijking met TL-buizen, die traditioneel gezien als aquariumverlichting worden gebruikt.

5 voordelen van RGB aquarium led strips

Led strips hebben meerdere voordelen in vergelijking met traditionele verlichting. We hebben de 5 belangrijkste op een rijtje gezet:

 1. Een lager energieverbruik; dus lagere kosten
 2. Een lagere warmteafvoer; geen verstoring van de watertemperatuur
 3. Keuze uit alle verschillende kleuren; veelzijdig in gebruikt
 4. Een dimbare lichtsterkte; voorkom dat de vissen verblind worden
 5. Een hogere duurzaamheid; lagere vervangingskosten door de langere levensduur
5 voordelen van RGB aquarium led strips

Welke RGB kleuren als led verlichting in een aquarium?

Blauw led licht  Blauw licht is de absolute nummer 1 wanneer het aankomt op aquarium led verlichting. Het geeft een natuurlijke uitstraling aan een aquarium en heeft daarom een rustgevend effect op de vissen. <<blauw led licht projecten>>

Rood led licht  Rood licht is niet alleen een prachtige kleur om als accentlicht te gebruiken in een aquarium. Rood licht wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het nabootsen van een zonsondergang of een zonsopgang in een aquarium. Verder bevordert rood licht de groei van de aquarium waterplanten. De reden hiervoor is dat rood licht de fotosynthese van de waterplanten meer bevordert dan de meeste lichtkleuren.

Groen led licht  Groen licht is een logische keuze om groen koraal of groene waterplanten in een aquarium extra te accentueren. De reden hiervoor is dat de andere kleuren door een groene plant worden geabsorbeerd, maat het groene licht juist wordt weerkaatst. Het groen licht zal dus weerkaatst worden en de planten nog mooier maken om te zien.

Door een complete aquarium ledstrip set te kopen met RGB ledstrips, krijgt u de mogelijkheid om uw aquarium te verlichten in alle mogelijke verschillende kleuren. Zo kunt u dus gebruik maken van de voordelen van al deze individuele kleuren en het maximale uit uw aquarium halen!

Creëer zonsopgang of zonsondergang met RGB ledstrips

Het sfeervolle effect van een zonsopgang en ondergang kan bereikt worden door gebruik te maken van een aquariumset met time controller. Voorwaarde is uiteraard wel dat u uw aquariumset ook een RGB ledstrip heeft.

Hoeveel gekleurd RGB licht kan ik in een aquarium gebruiken?

RGB ledstrips zijn een prachtige toevoeging aan ieder aquarium. Sfeervol en functioneel, als ze op de juiste manier gebruikt worden. Er zijn namelijk wel zaken om rekening mee te houden om er zeker van te zijn dat de vissen en het plantenleven in het aquarium geen last ondervinden van het licht.

Kan gekleurd licht stress veroorzaken bij vissen?

Licht kan een stressverhogend effect hebben op de vissen en ze kunnen er zelfs door verblind raken als het te fel is. Zorg er dus voor dat de verlichting niet te fel is of dimbaar is zodat deze bijgesteld kan worden.

Kleuren die de vissen niet gewend zijn vanuit hun natuurlijke habitat, kunnen meer stress opleveren dan kleuren die wel herkenbaar zijn, zoals blauw licht dat voor veel soorten wel herkenbaar en dus rustgevend is.

Heeft gekleurd licht effect op algengroei in een aquarium?

Rood led licht en blauw led licht verhogen de groei van de waterplanten, maar ook van algen. Dus ook in dat opzicht is het verstandig om spaarzaam om te gaan met deze lichtkleuren.

+3173-7041101
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur