Nu besteld, morgen in huis
5 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9.1
LedstripKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
  • SmarthomeKoning
   SmarthomeKoning
   Alles voor uw smart home. Eenvoudig te bedienen met één gratis app.

Led verlichting in systeemplafond

Ledstrips in profiel plafond

Een systeemplafond is een veelgebruikte keuze in zowel commerciële als residentiële ruimtes vanwege de strakke uitstraling en de functionele voordelen. Het toevoegen van ledverlichting aan een systeemplafond biedt u tal van voordelen die zowel esthetisch als praktisch zijn. Laten we eens kijken naar enkele voordelen van ledverlichting in een systeemplafond.

Energie-efficiëntie

Ledlampen staan bekend om hun buitengewone energie-efficiëntie. Ze verbruiken aanzienlijk minder stroom dan traditionele gloeilampen of TL-buizen, waardoor ze uw energierekening verlagen en de ecologische voetafdruk verminderen.

Lange levensduur

Ledlampen hebben een aanzienlijk langere levensduur dan "reguliere" verlichtingsopties. Dit betekent minder frequent vervangen en lagere onderhoudskosten, vooral in ruimtes met hoge plafonds.

Flexibiliteit in ontwerp

Onze led strips zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen en de meesten kunnen worden gedimd, wat betekent dat u de verlichting kunt aanpassen aan de sfeer en het doel van de ruimte. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, waardoor u creatief kunt zijn met het ontwerp van uw plafond.

Milieuvriendelijk

Ledlampen bevatten geen giftige stoffen zoals kwik, in tegenstelling tot sommige andere verlichtingsopties. Dit maakt ze milieuvriendelijker en veiliger om te gebruiken.

Lagere warmteafgifte

LED's genereren weinig warmte in vergelijking met traditionele gloeilampen. Dit draagt bij aan een comfortabelere ruimtetemperatuur en vermindert het risico op oververhitting.

Kortom, ledverlichting in een systeemplafond biedt niet alleen esthetische voordelen door de moderne uitstraling en aanpasbare ontwerpmogelijkheden, maar het is ook een duurzame, veilige en kosteneffectieve keuze die de algehele efficiëntie van de verlichting in uw ruimte verbetert.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van led strips voor in het plafond?

Het kiezen van de juiste led strips voor je plafondverlichting is cruciaal om de gewenste sfeer en functionaliteit te bereiken. Hieronder beschrijven we enkele belangrijke overwegingen bij de aanschaf van led strips voor in het plafond.

Kleurtemperatuur

Overweeg welke kleurtemperatuur het beste past bij de sfeer van de ruimte. Warm wit (2700-3000K) geeft een gezellige sfeer, terwijl koel wit (4000-5000K) bijvoorbeeld geschikt is voor functionele ruimtes.

Helderheid

Bepaal hoe helder u de verlichting wilt hebben. De helderheid wordt gemeten in aantal lumen. Voor algemene en functionele verlichting heeft u mogelijk meer lumen nodig dan voor accent- en sfeerverlichting.

Lengte en installatie

Meet de lengte van het plafond waar je de strips wilt installeren en zorg ervoor dat de led strips lang genoeg zijn. Controleer ook of de installatie eenvoudig is en of alle benodigde accessoires zijn inbegrepen. Wilt u meer weten over hoe u led strips installeert? Lees dan deze blog.

Kleuropties

Sommige led strips bieden kleurveranderende mogelijkheden, wat handig kan zijn voor het creëren van verschillende sferen. Overweeg of dit belangrijk is voor uw ruimte.

Stroombron

Bedenk hoe u de led strips van stroom wilt voorzien. Sommige worden rechtstreeks op het lichtnet aangesloten, terwijl andere op batterijen werken.

Het is belangrijk om al deze factoren in overweging te nemen om ervoor te zorgen dat je de juiste led strips kiest die aan uw verlichtingsbehoeften voldoen en de gewenste ambiance in uw ruimte creëren.

+3173-7041101
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur