Nu besteld, morgen in huis
5 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9.1
LedstripKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
  • SmarthomeKoning
   SmarthomeKoning
   Alles voor uw smart home. Eenvoudig te bedienen met één gratis app.

Led strip bevestigen zelfklevende plakstrip op de achterzijde

Onze led strips zijn aan de achterzijde over de gehele lengte voorzien van een 3M plakstrip (tenzij anders vermeld). Hierdoor zijn ze zeer eenvoudig te monteren.

Het plakken van ledstrips is een eenvoudige klus. Ledstrips zijn namelijk voorzien van een 3M plakstrip waardoor de gehele strip zelfklevend is. Toch geeft LedstripKoning in deze blog graag nog enkele tips ter voorkoming dat ledstrips niet plakken of niet correct werken.

Basis instructies voor led strips montage

 1. Maak de ondergrond schoon, droog & vetvrij
 2. Test de werking van de ledstrip en bediening ervan
 3. Meet de lengte van de led strip en knip de ledstrip op maat 
 4. Verwijder de beschermfolie van de plaktape
 5. Plak de led strip en druk deze aan

Een ideale ondergrond is egaal, niet zuigend en niet poreus. Laat de ledstrip tijdens de montage niet branden en voorkom dat de strip gaat 'hangen' of dat de ledstrip om zichzelf heen gaan draaien. 

Ledstrip bevestiging op een moeilijke ondergrond

Bij montage op een moeilijke ondergrond, zoals bijvoorbeeld op steen of led strip buiten monteren, adviseren wij altijd om op enkele plekken wat secondelijm of een ander geschikt hechtmiddel voor die toepassing aan te brengen. 

Ledstrips in combinatie met profielen

Ledstripprofielen, wij zijn er dol op! Niet alleen bevorderen ze de levensduur van uw led strip (door betere warmtegeleiding) en geven ze een mooiere spreiding van het licht. Led profielen maken ledstrip plakken een stuk eenvoudiger. U monteert de klemmen van een profiel en plaatst de ledstrip direct op het aluminium profiel. U bent hierdoor niet afhankelijk van het soort ondergrond, want de ledstrip wordt geplakt op een egale steriele ondergrond.  Bekijk profielen »

Plakstrip bij waterdichte led strips

Bij aquarium en buitenverlichting led strips (IP67 en IP68) leveren wij speciale bevestigingsbeugeltjes en een tube watervaste siliconen lijm. Omdat een plakstrip alleen niet voldoende is in hele vochtige omstandigheden, kan hiermee de strip goed bevestigd worden.

De led strip installeren gaat niet naar behoren

Onze ledstrips zijn voorzien van dubbelzijdige 3M plaktape. De dubbelzijdige tape van 3M is zeer sterk hechtend, mits gekozen wordt voor het juiste type. Onze IP20 led strips zijn meestal voorzien van bruine 3M tape en onze waterdichte led strips, IP65, 67 en IP68) van rode 3M. De rode 3M is wat dikker waardoor deze nog beter hecht. Dit dan dan ook de beste keuze voor waterdichte led strips, omdat deze zwaarder zijn dan niet waterdichte led strips.

Desondanks komt het soms voor dat een ledstrip alsnog loslaat. In de meeste gevallen is de oorzaak te vinden in de ondergrond. Ledstrips hebben een klein plakoppervlak en de plakstrip is dun. Omdat ze ook warm worden is een goede ondergrond cruciaal. Wanneer u de basis plakinstructies (zoals hierboven vermeld) volgt, kan er niets misgaan. Laat de plakstrip toch los, dan is het euvel op te lossen door de ondergrond opnieuw schoon te maken en wat lijm toe te voegen die geschikt is voor de betreffende ondergrond.

Bochten maken met ledstrips

In onze blog "Wat zijn ledstrips?" heeft u al kunnen lezen dat ledstrips als het ware flexibele printplaten zijn. Led strips zijn niet alleen eenvoudig in te korten, maar u kunt er dus ook vele bochten mee maken. Maar helaas zijn niet alle bochten, want bij enkele buigingen kunnen ledstrips beschadigd raken waardoor één of meerdere segmenten geen licht meer zullen geven. Hieronder leggen wij schematisch uit wat er wel en niet mogelijk is. 

Bochten maken met led strips

Dat u met het led strip aansluiten deze buiging niet kunt maken wil niet zeggen dat er geen oplossing voor is. U kunt het bijvoorbeeld oplossen door de strip te knippen en een kabeltje te solderen tussen de 2 delen led strip. Met die kabel maakt u vervolgens de gewenste bocht. Zo kunt u toch bijvoorbeeld in uw caravan led strips bevestigen. Ook kunt u gebruik maken van onze koppelstukjes. Let er wel op dat u de juiste koppelstukjes aanschaft want deze zijn ledstrip specifiek.

Heeft u vragen of advies nodig over de montage van uw ledstrips, neem dan contact met ons op!

18-07-15
Led strip informatie faq
Gemaakt door Lisa Disco
+3173-7041101
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur