Nu besteld, morgen in huis
5 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9.1
LedstripKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
  • SmarthomeKoning
   SmarthomeKoning
   Alles voor uw smart home. Eenvoudig te bedienen met één gratis app.

Boeddha tuin

Ledstrip borderverlichting

Plan van de klant:

Wij zijn druk in de tuin bezig en willen graag een ledstrip plaatsen onder betonnen tegels. Wij maken bloembakken met gebroken stoeptegels. Bovenop het muurtje komt een afdektegel die 5 cm groter wordt, en op die onderkant willen we dan graag een ledstrip, zodat de gebroken tegels mooi uitkomen. De totale lengte die we nodig hebben is 10.40 m en dat is ruim gemeten. Wij zouden graag de warm witte ledstrips willen met draadloze afstandsbediening. Bijgaand hebben we een tekening van de afmetingen en een plaatje van een soortgelijke muur. De vraag is nog of de ledstrips zullen plakken op betonnen tegels of moeten we ze op een andere manier vastzetten? Wij hebben naast de bloembakken nog een plantenbak staan, die we willen verlichten. Tussen de bakken zit een ruimte van een meter breed. Hoe verbinden we deze 2 bakken zodat we maar 1 transformator hoeven te gebruiken? Andere tips zijn ook welkom.

Tips bij de uitvoering

 1. Voor het maken van de hoeken onder de bakken zijn hoekkoppelstukjes handig. Een andere optie is dit koppelstuk. Deze koppelstukjes zijn echter niet waterdicht. We raden aan de hoekverbindingen waterdicht te maken met bijvoorbeeld siliconenkit.
 2. De strips zullen hoogstwaarschijnlijk niet goed blijven plakken op de betonnen tegels. U zou ze kunnen verlijmen met een geschikte (tegel)lijm. Of u zou aluminium profielen kunnen plaatsen.
 3. Om 2 lengtes strip aan te sluiten op 1 transformator kunt u een kabelsplitter (in 2 delen) gebruiken. Zo kunt u vanuit voeding (tranformator) 2 kanten op om hieraan de strips aan te sluiten. Het is ook mogelijk om een kabel aan het uiteinde van de 1e strip te solderen naar de andere toe.
 4. Gezien de totale lengte van de set is het beter om op 24 volt te werken. Hiermee behoudt u dan de beste lichtopbrengst.
+3173-7041101
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur