Nu besteld, morgen in huis!
5 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9,2
LedstripKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
webwinkelkleur

Ledstrip trapverlichting

Niet alleen op TV worden trappen verlicht met led strips. Ook onze klanten draaien hier hun hand niet voor om! Zeker nu we complete trapverlichting led strip sets aanbieden is het plaatsen van trapverlichting een stuk eenvoudig geworden!

Net zoals niet iedere trap hetzelfde is, is ook onze led trapverlichting op meerdere manieren toepasbaar. Verlicht u de hele trede of alleen maar het loopgedeelte in het midden? Heeft u de led strip liever vooraf in een profiel met diffuse afdekkap verwerkt of is een led profiel niet nodig? En welke kleur heeft uw voorkeur, warm of helder wit?

Zoveel klanten, zoveel verschillende toepassingen van trapverlichting. Kijk snel verder voor wat inspiratie of bekijk direct ons aanbod van led trapverlichting sets!

LED lighting living room with RGB LED strips

Ledstrip onderkant trapleuning
Trapleuning onderkant

Led strip trapverlichting kopen: waar moet ik op letten?

De investering in materialen voor led strip trapverlichting is over het algemeen niet zo groot. Het gaat om maximaal 15 meter ledstrip, een adapter en een (draadloze) dimmer of controller met afstandsbediening. De investering in tijd is echter wel groter; er moet namelijk behoorlijk wat aangesloten worden om elke trede van verlichting te voorzien.

Solderen is de beste optie voor led strips als trapverlichting

De led strips voor de trap worden meestal in serie aangesloten. Dit betekent dat de strips met elkaar worden doorverbonden. Bij een trap met 13 treden zijn dit 26 verbindingspunten. Gezien het aantal en omdat koppelstukjes wat gevoeliger zijn voor storingen, is solderen de manier om de verbinding te realiseren. Led strips zijn voorbereid om te solderen waardoor het relatief eenvoudig uit te voeren is. Een soldeerbout met een kleine punt, enige ervaring en geduld zijn het meest belangrijk.

Bij een parallel aansluiting is het mogelijk om de trapverlichting zonder te solderen te realiseren. De kosten worden hierdoor wat hoger en er worden meer kabels gebruikt om alles op elkaar aan te kunnen sluiten. Als hier voldoende ruimte voor is dan is deze manier een prima alternatief voor de serie-aansluitingsmethode.

Complete sets led strip trapverlichting zonder te solderen

Bij LedstripKoning bieden we dé oplossing voor LED trapverlichting, namelijk trapverlichting led strips in kant-en-klare sets. Deze zijn eenvoudig te monteren, zonder dat u hoeft te solderen! U heeft de keuze uit kleuren Warm Wit of Helder Wit en kunt zelfs kiezen tussen traptrede verlichting over de gehele breedte of enkel looppad verlichting in het midden van de treden. Bekijk onze trapverlichting led strip sets

Wilt u meer informatie over led strips als trapverlichting? Neem dan contact op met de klantenservice.

+3173-7041101
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur